Dagmara Wójtowicz-Ceglarek
20 Paź

Kasza bulgur z awokado i granatem

  Osobiście to jedna z moich ulubionych kombinacji. Świetnie się sprawdza na wynos np. do pracy. Pamiętaj, że tego typu posiłki możesz komponować dowolnie. Wystarczy baza – jakaś Twoja ulubiona kasza, warzywa i gotowe!

Potrzebujesz:

  • 30g kaszy bulgur
  • ¼ awokado
  • Garść rukoli
  • 2 łyżki ziaren granatu
  • ¼ ogórka zielonego
  • 2 plastry sera feta
  • Zielona pietruszka
  • Świeża mięta (2-3 listki)
  • Oliwa z oliwek
  • Pieprz świeżo mielony
  • Sól wg uznania (ser jest słony dlatego ostrożnie

Przygotowanie:

1. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z oliwą, pieprzem, pietruszką i miętą.

2. Awokado i ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do kaszy razem z pokruszonym serem i rukolą

3. Na koniec posyp granatem.

    Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ