Dagmara Wójtowicz-Ceglarek
10 Sier

Weekendowy fast food- czyli zdrowsza wersja tortilli!

Niby fast food ale jednak w zdrowszej wersji! Przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż pół godziny a zapewniam że warto!;)

Potrzebujesz:

  • ok 120g mielonego mięsa wołowego
  • 100g pomidorów krojonych lub z puszki
  • 2 łyżki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki kukurydzy
  • pół niewielkiej cebuli
  • ząbek czosnku
  • garść sałaty
  • pomidorki koktajlowe 
  • 30g awokado
  • 30g czerwonej papryki
  • łyżka oliwy
  • łyżka tartego sera żółtego
  • przyprawy: sól, czerwona papryka, chilli, szczypta cynamonu
  • 1 tortilla pełnoziarnista

 

Przygotowanie:

1. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj mięso, czosnek i przyprawy. Po 5 minutach dodaj pomidory z puszki, paprykę czerwoną, fasolę i kukurydzę. Duś razem przez ok 15 min aż mięso całkowicie wchłonie sok z pomidorów.

2. Tortillę podgrzej na suchej, rozgrzanej patelni przez ok 5 min. Rozłóż tarty ser, mięso, pomidorki koktajlowe, pokrojone awokado i sałatę. Zawiń i gotowe!

Smacznego!

 

Twój komentarz




POKAŻ