Potrzebujesz:
- ok 120g mielonego mięsa wołowego
- 100g pomidorów krojonych lub z puszki
- 2 łyżki czerwonej fasoli
- 2 łyżki kukurydzy
- pół niewielkiej cebuli
- ząbek czosnku
- garść sałaty
- pomidorki koktajlowe
- 30g awokado
- 30g czerwonej papryki
- łyżka oliwy
- łyżka tartego sera żółtego
- przyprawy: sól, czerwona papryka, chilli, szczypta cynamonu
- 1 tortilla pełnoziarnista
Przygotowanie:
1. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj mięso, czosnek i przyprawy. Po 5 minutach dodaj pomidory z puszki, paprykę czerwoną, fasolę i kukurydzę. Duś razem przez ok 15 min aż mięso całkowicie wchłonie sok z pomidorów.
2. Tortillę podgrzej na suchej, rozgrzanej patelni przez ok 5 min. Rozłóż tarty ser, mięso, pomidorki koktajlowe, pokrojone awokado i sałatę. Zawiń i gotowe!
Smacznego!
Twój komentarz