
Składniki (ok 2 porcje):
- puszka pomidorów
- szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 2 garści szpinaku baby
- ząbek czosnku
- papryka ostra- przyprawa
- przyprawa garam masala
- łyżka oliwy
- ok 80 g kaszy jaglanej
- zielona pietruszka
- szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek i przyprawy. Następnie wrzuć szpinak i ugotowaną ciecierzycę. Jak szpinak straci na objętości połącz z pomidorami z puszki. Dopraw do smaku i duś ok 10 min aż woda z pomidorów odparuje.
2. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na koniec wymieszaj z zieloną pietruszką.
GOTOWE!
1 komentarz
Pani Dagmaro, prosimy o pomysł na pyszny deser. Nie przepadam za ciecierzycą ale smakowało mi i nie jest to danie skomplikowane do przyrządzenia.